De vader van Wim Jansen begon in 1950 Taxibedrijf M.A.Jansen. Hij begon met een Dodge en daarmee reed hij trouwpartijen, ziekenvervoer en al wat er verder gevraagd werd.

De auto daarna was een Hudson. Er reden in die tijd maar vier Hudsons in Nederland, dus die auto was heel bijzonder. Enkele bekende passagiers van hem in de jaren ’50 zijn Krik Douglas, Anthony Quin  en Haile Selassie de toenmalige Keizer van Ethiopië

En groot dat ie was, die Hudson, het hele voetbalelftal van Nuenen paste erin. Er reed zelfs ooit eens een dame mee met een baby in een reiswieg, die paste zo voor op het dashboard.

Kirk Douglas

‘In 1956 werd de film Lust for Life opgenomen in Nuenen. In deze film over het leven van Vincent van Gogh speelde Kirk Douglas de hoofdrol. Het was een hele happening, al die wereldberoemde acteurs in Nuenen. Kirk Douglas, maar ook Anthony Quinn en James Donald waren erbij. Niets was te gek, even naar de stad om een pakje sigaretten, even naar Amsterdam om een jas.

Haile Selassie

Zo werd Marinus Jansen met de Hudson ook ingeschakeld toen Haile Selassie in 1954 in Nederland was.  en hebben we hem er in rondgereden. 

Ze lieten zich allemaal rondrijden door Marinus Jansen in zijn prachtige oude Hudson.

Verder werd het eerste busje aangeschaft waarmee het schoolvervoer mee werd begonnen. Dit schoolvervoer groeide uit tot uiteindelijk bijna 100 (school)busjes.

Rond die tijd werd het bedrijf uitgebreid met een officieel autobedrijf en pompstation.

In 1976 werd het autobedrijf officieel Toyota dealer en werd er afscheid genomen van de grote Amerikaanse auto’s en de te gebruiken taxi’s werden toen ook allemaal Toyota’s

In 1981 namen de 3 zonen het bedrijf over waarna Bert en Rinie voornamelijk het autobedrijf runde en Wim het taxibedrijf waar Marinus Jansen senior nog steeds veel aanwezig was.

Halverwege de jaren ‘80 werd ook gekozen voor de kleurstelling van  wit voor de taxi’s 

en geel voor de busjes Deze bedrijfskleuren zijn gehandhaafd tot de overname van de taxi activiteiten in januari 2014.

Tussen 1994 en 2007 werd het taxibedrijf ook uitgebreid met enkele overnames in Son, Eindhoven en Veldhoven en een grotere diversiteit van vervoersactiviteiten en een 24/7 beschikbaarheid in de gehele regio.

Goed herkenbaar waren de witte taxi’s met de rode daken.

Tot de verkoop van de taxiactiviteiten in januari 2014 is de familienaam verbonden gebleven met het bedrijf. Toen in 2017 in Eindhoven de Toegelaten Taxi Organisatie’s in Eindhoven werden ingevoerd heeft Wim Jansen met 1 auto toch weer de taxiactivieteiten hervat. Wederom duidelijk herkenbaar; en wel met een gele taxi en aangesloten bij de T.T.O. Gezamelijke Taxi Eindhoven.

Het merendeel van het vervoer bestaat uit niet contractuele taxiritten variërend van een wekelijks ritje naar de kapper, horeca vervoer tot internationaal vervoer van en naar luchthavens. Zoals bijna overal kan in de taxi zonder meerkosten natuurlijk betaald worden middels pinnen of creditcard. Horeca Vervoer in het weekend is ook geen probleem maar vervoer i.o.v. en op rekening van ziekenfondsen behoort niet tot de bezigheden.